ДОМЕН в продаже

Найти рецепт  

   

Все ваше sa  

   

Войти  

   

Интересное lin  

   
Шаблоны для Joomla 3 здесь

Приправы, специи, пряности славятся пестрой и богатой событиями историей. Экзотические, ароматные и возбуждающие, они долгое время были своеобразной и зачастую бесценной добычей, завладеть которой люди стремились тысячелетиями. Пристрастие к острой пище - довольно распространенное явление, и сегодня приправы занимают важное место в кухне практически каждого народа, особенно когда стали доступными еще более редкие и экзотические виды приправ.

Холод-помощник

Для того чтобы зелень и приправы не теряли своего вкуса и аромата, придерживайтесь следующих простых правил. Готовые приправы лучше покупать в небольших количествах и хранить в закрытой посуде в темном сухом месте. А вот свежую зелень нужно использовать как можно скорее. Чтобы она дольше сохранилась, промойте ее в холодной воде, обрежьте концы стеблей и положите в стеклянную посуду с закрывающейся крышкой. На дно посуды положите кусок влагопоглощающей бумаги. В холодном месте зелень можно хранить таким образом 8-10 дней. Зелень можно также хранить в масле. Перед этим промойте ее, стряхните, крупно нарубите, разложите в стеклянную посуду и залейте дезодорированным растительным или оливковым маслом. Третий метод заключается в замораживании зелени. Ее следует промыть, мелко нарубить, уложить в формочки и поставить в морозильник. Не нарубленную зелень заверните в фольгу и также уложите в морозильник.

Приправы-семена размельчайте непосредственно перед приготовлением блюд - в специальной мельнице или ступке. В ступке можно также раздавить ягоды можжевельника или зерна перца, например для маринада. Смеси, такие как карри, также готовят в ступке. В ступке можно готовить и смесь зелени для холодных соусов. Цедру легко приготовить следующим образом. Тонко очистить плод, высушить кожицу и сохранить в закрытой стеклянной бутылке. По мере необходимости ее можно молоть в ручной мельнице. Вариант: снять кожицу, смешать с медом и сохранять в закрытой стеклянной посуде. Цедра может хранится таким образом очень долго.

Главное - не переборщить!

Используйте приправы в очень малых количествах, так, чтобы их вкус не перебивал собственный вкус блюда. Сушеную зелень обычно кладут за 10 мин. до конца готовки. Этого достаточно, чтобы аромат полностью проявился. В запеканки и выпечку зелень кладите до начала готовки. Свежей зеленью посыпайте блюдо уже после того, как оно приготовлено. Исключение составляют пучки свежей зелени, которые нужно положить во время готовки и вынуть после того, как блюдо готово. Целые семена используйте для добавления в готовящееся блюдо, а молотые - только в качестве приправы.

И последний совет: свежую зелень нарезайте непосредственно перед тем, как положить ее в блюдо.

{source}
[[script type="text/javascript"]][[!--
google_ad_client = "pub-1605707951222170";
/* 728x90, создано 09.08.09 */
google_ad_slot = "0224671925";
google_ad_width = 728;
google_ad_height = 90;
//--]]
[[/script]]
[[script type="text/javascript"
src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js"]]
[[/script]]

{/source}

Seasonings, spices, spices are famous for the colorful and eventful history. Exotic, fragrant and exciting, they have long been a kind of and often priceless prey, which people have sought to seize for thousands of years. The predilection for spicy food is quite common, and today seasonings occupy an important place in the kitchen of almost every people, especially when even more rare and exotic kinds of seasonings have become available.

Cold helper

To ensure that the herbs and seasonings do not lose their flavor and flavor, follow the following simple rules. Ready seasonings it is better to buy in small quantities and store in a sealed container in a dark dry place. But fresh greens should be used as soon as possible. To keep it longer, rinse it in cold water, cut off the ends of the stems and put it in a glass bowl with a closing lid. At the bottom of the dishes, put a piece of moisture-absorbing paper. In a cold place, the greens can be stored in this way for 8-10 days. Greens can also be stored in oil. Before this, rinse it, shake it off, chop it up large, place it in a glass dish and pour deodorized vegetable or olive oil. The third method is to freeze the greens. It should be washed, finely chopped, put in molds and put in a freezer. Do not cut green foliage in foil and also put in the freezer.

Seasoning seeds, grind immediately before cooking - in a special mill or mortar. In the mortar you can also crush berries of juniper or pepper grains, for example for marinade. Mixtures such as curry are also cooked in a mortar. In the mortar, you can prepare a mixture of greenery for cold sauces. The zest is easy to prepare as follows. Thinly clean the fruit, dry the peel and store in a closed glass bottle. As necessary, it can be grinded in a hand mill. Option: peel, mix with honey and keep in a closed glass container. The cedar can be stored in this way for a very long time.

The main thing is not to overdo it!

Use seasonings in very small quantities, so that their taste does not interrupt their own taste of the dish. Dried greens are usually placed in 10 minutes. Until the end of cooking. This is enough to make the fragrance fully manifest. In casseroles and pastries, place greens until cooking. Sprinkle with fresh herbs after they have been cooked. The exception is the bunch of fresh greens, which you need to put during cooking and take out after the dish is ready. Whole seeds are used to add to the prepared dish, and ground - only as a seasoning.

And the last tip: cut the fresh greens directly before putting it into the dish.

// src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">

 

{/source}

Seasonings, spices, spices are famous for the colorful and eventful history. Exotic, fragrant and exciting, they have long been a kind of and often priceless prey, which people have sought to seize for thousands of years. The predilection for spicy food is quite common, and today seasonings occupy an important place in the kitchen of almost every people, especially when even more rare and exotic kinds of seasonings have become available.

Cold helper

To ensure that the herbs and seasonings do not lose their flavor and flavor, follow the following simple rules. Ready seasonings it is better to buy in small quantities and store in a sealed container in a dark dry place. But fresh greens should be used as soon as possible. To keep it longer, rinse it in cold water, cut off the ends of the stems and put it in a glass bowl with a closing lid. At the bottom of the dishes, put a piece of moisture-absorbing paper. In a cold place, the greens can be stored in this way for 8-10 days. Greens can also be stored in oil. Before this, rinse it, shake it off, chop it up large, place it in a glass dish and pour deodorized vegetable or olive oil. The third method is to freeze the greens. It should be washed, finely chopped, put in molds and put in a freezer. Do not cut green foliage in foil and also put in the freezer.

Seasoning seeds, grind immediately before cooking - in a special mill or mortar. In the mortar you can also crush berries of juniper or pepper grains, for example for marinade. Mixtures such as curry are also cooked in a mortar. In the mortar, you can prepare a mixture of greenery for cold sauces. The zest is easy to prepare as follows. Thinly clean the fruit, dry the peel and store in a closed glass bottle. As necessary, it can be grinded in a hand mill. Option: peel, mix with honey and keep in a closed glass container. The cedar can be stored in this way for a very long time.

The main thing is not to overdo it!

Use seasonings in very small quantities, so that their taste does not interrupt their own taste of the dish. Dried greens are usually placed in 10 minutes. Until the end of cooking. This is enough to make the fragrance fully manifest. In casseroles and pastries, place greens until cooking. Sprinkle with fresh herbs after they have been cooked. The exception is the bunch of fresh greens, which you need to put during cooking and take out after the dish is ready. Whole seeds are used to add to the prepared dish, and ground - only as a seasoning.

And the last tip: cut the fresh greens directly before putting it into the dish.

// ]]>

   
© ALLROUNDER